vineri, 24 septembrie 2010

Nici revoluția din 1989 nu a fost autorizată


Sindicaliştii vor fi amendaţi cu până la 10.000 de lei pentru protestul neautorizat

Liderii sindicali vor fi amendaţi, conform legii, cu sume între 1.000 şi 10.000 de lei, pentru marşul şi protestul de vineri de la Cotroceni care nu au avut autorizaţie, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru.


Sancţiunile vor fi aplicate potrivit Legii privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, a precizat Militaru. Sindicaliştii aveau autorizaţie vineri numai pentru mitingul desfăşurat în Piaţa Victoriei, unde, alături de protestatarii de la Cartel Alfa, au venit şi cei din Sindicatul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) din Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Ministrul de Interne, Vasile Blaga, a afirmat că organizatorii marşului neautorizat al poliţiştilor protestatari spre Cotroceni vor răspunde în faţa legii. "Bineînţeles că aveau de respectat nişte reguli, este prima manifestaţie care le încalcă. Fără nicio problemă, cei care au organizat-o vor răspunde legal (...) Nu cred eu că este o problemă a preşedintelui problema ridicată de domniile lor", a afirmat Blaga.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că marşul sindical spre Palatul Cotroceni, chiar dacă este neautozizat, se încadrează în cadrul legal, fiind vorba despre o acţiune spontană care, speră el, nu va crea probleme.
În faţa Palatului Cotroceni se aflau, la ora 14.45, câteva mii de sindicalişti angajaţi în Poliţie, penitenciare, administraţia publică şi sectoare economice. Mulţi dintre poliţişti şi-au aruncat şepcile în curtea palatului prezidenţial şi poartă cătuşe, în semn de protest, spun ei, faţă de măsurile anti-criză care i-au scos în stradă.
Reprezentanţii Preşedinţiei le-au transmis protestatarilor aflaţi vineri în faţa Palatului Cotroceni că acţiunea lor este ilegală, iar sindicaliştii ameninţă că vor sta în stradă şi vor bloca activitatea Administraţiei Prezidenţiale pentru a-şi cere drepturile. Ei spun că vor sta până la noapte târziu în faţa Palatului Cotroceni, însă vor reveni mâine dimineaţă şi vor continua protestele.


"Dacă acţiunile noastre sunt ilegale, după cum ne-au spus reprezentanţii Preşedinţiei, înseamnă că aproape suntem la egalitate cu Guvernul şi cu Administraţia Prezidenţială, din pricina măsurilor anti-criză pe care le-au luat sau pe care le-au girat, cum este cazul şefului statului", a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Liderul Cartel Alfa a mai spus că se va consulta cu ceilalţi sindicalişti cu privire la acţiunile următoare.

Protestatarii aflaţi la Palatul Cotroceni îi cer şefului statului să vină să vorbească despre revendicările lor la fel cum a venit să anunţe măsurile anticriză care au scos oamenii în stradă.

Un comentariu:

  1. Dacă vrei să-l compari pe Băse cu Ceaușescu cel din urmă s-ar simți jignit.

    RăspundețiȘtergere