vineri, 7 mai 2010

REDUCERI SALARIALE FĂRĂ PRECEDENT ÎN SISTEMUL BUGETAR




Traian Băsescu a ieşit public şi şi-a asumat în numele României rezultatul negocierii cu FMI: scăderea cu 25% a fondului de salarii pentru toţi bugetarii, şefii de instituţii pot concedia angajaţi dacă vor să revină la salariile de acum în 2011, reducerea cu 15% a pensiilor, micşorarea cu 15% a ajutorului de şomaj, reducerea "masivă" a subvenţiilor, salariul minim scăzut de la 750 de lei la 600 de lei.
Preşedintele Băsescu şi-a asumat joi, personal, cel mai drastic program de restructurare din istoria postdecembristă a României. Şeful statului spune că în discuţiile cu FMI au existat două variante, prima, cea a "neîncrederii", în care creşteau taxele, şi cea a "încrederii", în care se fac reduceri radicale în sistemul bugetar. Băsescu a lăsat să se înţeleagă că intervenţia sa în negocierile cu Fondul au dus la varianta mai puţin dureroasă în opinia sa, cea în care Fondul Monetar are încredere în el şi oficialii români, iar costurile amânării restructurării sistemului de stat nu se pune în "cârca" tuturor românilor. Băsescu nu a făcut însă nici un reproş celor pe care i-a pus în fruntea guvernului în urmă cu un an şi jumătate, dimpotrivă, le-a găsit scuze, criticând Opoziţia: "au lăsat România fără guvern în ultimele patru luni ale lui 2009". De asemenea, Băsescu nu a explicat, practic, cum vor fi reduse pensiile şi salariile de la 1 iunie şi cum se va apăra statul de milioanele de procese pe care le-ar putea intenta cei afectaţi.

Este de necrezut! Începe o perioadă probabil lungă de sacrificii, pentru că cel pe care l-au votat peste 50% din cetățenii acestei țări nu a fost în stare să facă nimic bun pentru ei. Doar ce ne chinuiam să înțelegem în ce fel se va aplica Legea salarizării unice în sistemul bugetar, o lege pe care o credeam valabilă pe o perioadă de câțiva ani buni, că iată-i pe guvernanți că vin cu alte reduceri salariale, care vor face ca legea 330/2009 să dispară.
Primul ministru Boc Pupinbăsescu, împins de la spate de căpitanul de vas cu doctrine de șofer de rata, nu a avut curaj să se ia de cei cu salarii cu adevărat nesimțite, și s-au întors la bugetarii cu pâine intermediară pe masă pe care-i cred slabi și lipsiți de apărare, cu salarii pe care cu greu le putem numi decente, să le diminueze aceste salarii cu 25 % !!!!!! De ce zic cu mentalitate și doctrină de șofer de rata? Pentru că nu am mai întâlnit un om care să vorbească agresiv, acuzator, cu răutate și nesimțire nedisimulată printre dinți de bugetari, ca de niște hoți care se înfruptă în mod nemeritat din bugetul țării, și încercând dumnealui în mod perfid să ridice un zid între sectorul privat și sectorul bugetar.
DICTATORUL DE LA COTROCENI.
Şeitan, ministrul Muncii, nu avea habar de reducerea salariilor bugetarilor si pensiilor înainte de anunţul preşedintelui: “Rămâne să ne lămurim mâine ce a vrut să spună preşedintele”. Dacă ar avea coloană vertebrală acest ministru ar trebui să-și dea demisia, pentru că este evident faptul că România este la discreția lui Băsescu, el este ministru al muncii, primministru... el e... statul, ce mai !?!? Dormiți liniștiți ! Băsescu lucrează pentru voi. Acest buldozer care trece peste constituție, peste legi, peste vieți omenești, care s-a dat anti-comunist pentru a fi ales, conduce beat. E beția puterii absolute a dictatorului.
Cu siguranță vom merge la București și vom protesta în fața guvernului, la președinție, la ministerul muncii, unde e nevoie, pentru ca acest genocid ce ni se propune să nu fie pus în practică de la 1 iunie cum vor ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu