marți, 25 mai 2010

APOCALIPSA DUPĂ BĂSESCU


Pe vreo 2-3 posturi de televiziune apărea la o oră târzie din noapte președintele țării mai puțin țâfnos și arogant ca data trecută, mai calculat și mai rece dar și mult mai pedant, să ne explice dumnealui cum devine treaba cu F.M.I.-ul, cum s-a luptat pe viață și pe moarte cu reprezentanții acestui organism ce vroia să majoreze TVA de la 19% la 24%...și a cotei unice de la 16% la 20 % iar reducerea fondului de salarii în sectorul bugetar trebuia să fie de 20%. De ce? Păi simplu, pentru că părinții mei și ai dumneavoastră au pensii nesimțite, și pentru că noi toți bugetarii consumăm prea mult menținând , așa cum s-a exprimat dumnealui “cancerul din bugetul de stat”. Așa să fie oare?
Iată ce declara președintele:
"-Daca exista o presiune sociala insuportabila, nimeni nu poate deveni dusmanul propriului sau popor si n-avem decat sa nu realizam cele ce ne-am angajat si sa incercam sa ne finantam de pe piata libera. Convingerea mea este ca nu vom reusi s-o facem, iar lipsa unui acord cu fondul nu poate fi decat o condamnare la nefinantarea Romaniei in actuala situatie.
-Optiunea mea este sa insist ca scrisoarea catre FMI sa plece in exact termenii in care a fost negociata, avand convingerea ca decat marirea de taxe este mai buna aceasta solutie.
-Situatia nu este nici extrem de dificila si fara iesire si nici rezultatul unei guvernari de patru luni. Se fac eforturi de decredibilizare, uitandu-se ca la momentul la care guvernul trebuia sa ia masuri, au fost partide care au decis sa nu avem guvern."
De clientela politică care face afaceri cu statul și lasă în urmă adevărate găuri negre nicio vorbă dar are grijă să amintească, că nici măcar aceste măsuri nu sunt de ajuns dacă nu reducem drastic cheltuielile, și ar trebui să crească cu 21% produsul intern brut ca să ne acoperim cheltuielile. Eu cred că la stilul în care se fură acum nu vom ieși din criză nici măcar în 2014 iar PIB-ul ar putea crește și cu 300%, căci nu poate produce țărișoara asta cât pot ei fura. Singurul punct de vedere al președintelui pe care îl împărtășesc 100% și ceva in plus, este acela că “ am ajuns întru-n punct critic”, așa cum cu înțelepciune opina domnia sa. Aici are dreptate! Nu mai putem continua așa. ACEST GUVERN MINCINOS TREBUIE SĂ PLECE ACUM !!!
Mai nou Ministerul Justiíei a refuzat să prelungească Acordul Colectiv, fapt care face iminentă declanșarea conflictului de muncă.
Ne așteaptă vremuri tulburi dar dacă nu luăm nicio atitudine decât aceea a struțului nu vom realiza nimic. Ne vor face binele cu forța așa cum ni l-au făcut și până acum, dar dacă ei ne iubesc și noi nu-i mai iubim (dacă i-am iubit vreodată) inseamnă că se pregătesc de un viol, vor să ne iubească în continuare fără să țină cont de "sentimentele" noastre. Ne vor binele chiar mai mult decât ni-l vrem noi înșine. Stăm să gemem prefăcându-ne că ne place să ne iubim cu acest guvern sau spunem STOP?!?! Degeaba mai vorbim după aceea pe la colțuri că nu ne va mai auzi nimeni.Degeaba lustruim sabia în timp de pace dacă atunci când ar trebui să o învârtim deasupra capului o vârâm duios în teacă.
Nu vreau să mai retrăiesc momente la limita penibilului strigând lozinci prin fața guvernului când geamurile, mințile și sufletele lor sunt complet închise, având speranța unui dialog transformat în monolog.
Luminează-ne Doamne să luăm hotărârea care trebuie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu