sâmbătă, 13 februarie 2010

VALENTINE’S DAY



Românul, aşa cum îl ştim, a fost “călcat” de-a lungul timpului de multe popoare migratoare. Nu plecau bine unii că iute veneau alţii şi le luau locul, şi poate tocmai de aceea ni s-a dus vestea că suntem ospitalieri, găzduindu-i pe toţi, de voie de nevoie
.Însă în scurtele momente de acalmie, când nu eram cotropiţi de nimeni, noi, neamul acesta din spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic am învăţat să petrecem, şi nu oricum, ci cu simţ de răspundere. Petrecem de la Crăciun până după Sf. Ion, fără să ratam revelionul sau vreo altă sărbătoare, le ţinem toate, cam cât ne ţine vinul din cramă şi porcul din cămară.
Vin însă sărbători noi, menite să ne facă să ne iubim mai mult, cum este acest „Valentine’s day”, pripăşit pe la noi pe plaiuri mioritice toooocmai de pe tărâmul făgăduinţei şi ţara tuturor posibilităţilor, America. De câţiva ani buni se chinuie în cor televiziunile autohtone să implementeze această sărbătoare şi în România, dar fără mare succes căci noi românii ne iubim în fiecare zi, dar mai abitir în ziua de “Dragobete”, ziua în care suntem beţi... de dragoste, pe româneşte.
Aşa cum veniră şi plecară popoarele migratoare, poate să plece şi această sărbătoare care nu are nimic în comun cu românii, şi poate să ia cu ea şi criza mondială, caci nu ne e de trebuinţă niciuna.

Un comentariu:

  1. Ai dreptate admin, se pare ca noua romanilor ne e mai usor sa asimilam o sarbatoare adusa de prin zari straine decat sa le traim mai intens pe ale noastre... poate asta e si interesul celor de sus, ca prin implementarea de astfel de "sarbatori " venetice sa ne distraga atentia in timp ce ne calaresc mai dihai decat o faceau vechii vacari americani...ha poro poro.. nu cred ca de sarbatori duceau lipsa romanii ci de niscai strategii mai de Doamne -ajuta sa mai scoatem si noi capsorul in lumea asta si sa vedem ca lumea nu se invarte in jurul ratelor la banci si a carucioarelor pline in ziua de salariu la Billa... sa fie intr-un ceas bun...

    RăspundețiȘtergere